Jótékonyság

Érintettek Egyesület


 

Fesztiválunk kiemelt támogatottja az Érintettek Szülői Egyesület a Leukémiás és Daganatos valamint Gyógyult Gyermekekekért. Az Üvegházban minden hétvégén személyesen is találkozhatnak az egyesület képviselőivel, továbbá az itt elhelyezett tájékoztató anyagokon is megismerkedhetnek a tevékenységükkel. A helyszínen adományt is gyűjtünk, amelyet a Bátorságlánc-kezdeményezésre fordítanak.

Várjuk az érdeklődőket az Érintettek kézműves délutánon: december 16-án, pénteken 16 órától az Üvegházban.

December 18-án, vasárnap 17 órától Bátorságlánc-flashmobot tartunk a negyedik adventi gyertya meggyújtása után. Élőláncot alkotunk az óriási koszorú körül, hogy közös énekléssel és a közösség, az összefogás erejével hívjuk fel a figyelmet az embertársaink, különösen a beteg gyermekek iránti figyelem és gondoskodás fontosságára.

Gyöngyöket is fogadunk az eseményeken, amelyeket eljuttatunk a beteg gyerekeknek készülő Bátorságlánchoz.

Országos civil szervezetként minden gyermekonkológiai centrumban kezelt gyermek és családja érdekét képviseljük. Civil szervezetünk tagjai közt érintett családok (anyukák, apukák, gyógyultak, barátok, rokonok) és érintett gyógyítók (orvosok, nővérek, pszichológusok, szociális munkások, gyógytornász, kórházpedagógusok) vannak.

Egyesületünk célja, hogy mi, érintett szülők összefogjunk és segítsük a többi sorstárs család életét, képviseljük az érintettek érdekeit. Programjaink – amelyeket igyekszünk megvalósítani – közvetlenül a betegágyak mellett fogalmazódnak meg, így valóban hiánypótlók, személyes, valós segítséget jelentenek. Szülői tapasztalatainkkal, ismereteinkkel és a legtöbb esetben gyógyult gyermekünk pozitív példájával segítjük az érintetteket.

Alapelveink a nyitottság, szakértelem, tapintat, hitelesség, átláthatóság, számon kérhetőség. Adománygyűjtésünk szervezése projekt alapon történik, előre meghatározunk egy konkrét célt, feladatot, elkészítjük a megvalósíthatósági tervet és a kész, konkrét tervhez kérjük a támogatást.

Következő célkitűzésként a Bátorságlánc-programunkat határoztuk meg. A lánc egyes gyöngyszemei egy újabb sikeresen megtett lépést szimbolizálnak a gyógyulás útján (kemo, sugár, műtét, stb.). A bátorságlánc egy emlék lesz, ami egy életen át erőt adhat a nehézségek leküzdésére.”

Anyagi támogatás: OTP bankszámlaszám 11708104-21093140

www.erintettek.hu

Tovább a kategóriában: Angyalposta »