Programok

 • Első adventi hétvége
  december 1. – 3.
 • Második adventi hétvége
  december 8. – 10.
 • Harmadik adventi hétvége
  december 15. – 17.
 • Negyedik adventi hétvége
  december 22. – 24.
December 15.

December 16.

19:00 Swing á la Django
December 17.

December 22.

19:00 Cimbaliband
December 23.

December 24.

Sub Rosa Régizene Együttes

Sub Rosa Régizene Együttes

koncert

2016.december 3. szombat 17 óra

Városháza park – Üvegház

A Sub Rosa régizenei együttes középkori, azon belül is legfőképpen 13. századi, európai hangszeres zenét játszik. A több száz éves darabokat a középkorban használt hangszereken, korabeli kosztümben szólaltatják meg. Hangszeres műsoruk valódi, vidám vásári hangulatba illő „középkori térzene”.

Az 1999-ben alakult együttes először csak alkalmi társulásként állt össze, majd a sikereken felbuzdulva később zenekarrá alakult. Az együttes azóta fellépett többek között a Savaria Történelmi Karneválon, a Művészetek Völgyében, szereplője volt az Egri, Diósgyőri, Cseszneki, Hollókői, Szigligeti várjátékoknak és sok más egyéb rendezvénynek az ország különböző pontjain. Az általuk játszott darabok instrumentális feldolgozásai a 13. századból ránk maradt, ma is értelmezhető lejegyzéseknek. A középkorban a zenéből legtöbbször csak az énekszólamot jegyezték le, így minden, ami azon kívül megszólal a saját ízlésük és elképzelésük szüleménye.

A zenekar neve egy latin kifejezés, melynek szó szerinti jelentése: „rózsa alatt”, átvitt értelemben pedig: „titokban”. A középkori zene a szélesebb rétegek által ma nem nagyon ismert, mondhatni: sub rosa rejtőzködik a legtöbb ember számára. Aki viszont felfedezi azt, ami a rózsa alatt van, bizonyosan valami szépre lel.

A zenekar tagjai:
Starzyński Zsolt (duda, schalmei, furulya)
Xandru Estevan - Kis Sándor (naker, nagydob)
Kudász Ferenc (koboz, középkori lant)
Gyulai Csaba (daf, nagydob, húros tamburin)
Serxio de la Ossa (koboz, középkori lant)

Honlap: http://www.sub-rosa.hu/