Programok

  • Negyedik adventi hétvége
    december 22. – 24.
December 22.

19:00 Cimbaliband
December 23.

11:00 Folk eDéNY zenekar
19:00 Kozma Orsi Quartet
Mikulásvárás a Belvárosi betyárok gyerekzenekarral

Zenés Mikulásvárás krampuszokkal

Belvárosi Betyárok

gyerekkoncert

2016. december 4. vasárnap 11 óra

Városháza park – Üvegház

A hazai gyerekközönség újdonsült kedvencei a Belvárosi Betyárok, akiknek műsora egy régóta fennálló hiányt pótolt a hazai színtéren. A formáció annak igényével született, miszerint a gyerekeknek is kijár az okos zenei szórakozás. A játékos, irodalmi ihletésű dalszövegekre írt dalok átkalauzolják a kicsiket különböző népek zenéin és olyan alapműfajokon, mint a magyar népzene, a bluegrass, a country vagy épp a reagge.

Dalaik különlegessége, hogy egyszerre több irányba is működnek: a kicsiknek szóló, rengeteg humorral, nyelvi leleménnyel megírt dalszövegek olyan rejtett tartalmakat is hordoznak, amelyek a felnőtt közönséget is megszólítják.

Első lemezük 2016 novemberében jelenik meg a Gryllus Kiadó gondozásában. A megjelenést kísérő országos kampány egy jótékonysági felhívás is egyben, hiszen egy súlyos szembetegséggel küzdő kisfiúnak írt daluk lesz az első, amely a rádiókba bekerül. A kampány és a dal címe: Láss világot!

A koncert végére megérkezik a Mikulás a krampuszaival, és ajándékot osztanak a gyerekeknek.

A zenekar tagjai:
Váray László B. (ének, gitár, guitalele, mandolin, doromb)
Valastyán Tamás (ütőhangszerek, cajon, ének)

Facebook: https://www.facebook.com/belvarosi.betyarok/?fref=tsA koncert végére a Mikulás is megérkezik, aki ajándékot oszt a gyerekeknek!