Programok

  • Negyedik adventi hétvége
    december 22. – 24.
December 22.

19:00 Cimbaliband
December 23.

11:00 Folk eDéNY zenekar
19:00 Kozma Orsi Quartet
Bordó Sárkány Régizene Rend

Bordó Sárkány Régizene Rend

koncert

2016. december 4. vasárnap 18 óra

Városháza park – Üvegház

A Bordó Sárkány Régizene Rend, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Ezalatt azt értjük, hogy a középkori táncokat és dalokat önkifejező módon közelítik meg, a saját szerzeményeink viszont magukon viselik a középkori zene stílusjegyeit. Igazi fúziós zenéről van szó. Fontos az autentizmus, mégis, az eredeti dallamot és szöveget bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseinkkel.

A zenekar, megalakulásától számítva, az elmúlt 6 évben 11 különböző külföldi országból kapott meghívást. Az együttes koncertezett Norvégiában, Észtországban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában, Lengyelországban és Romániában is. A Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül a Shakespeare fesztivál kísérőrendezvényeként léptek fel.

A zenekar saját szerzeményei mellett magyar táncokat és dalokat ad elő, illetve más népek világi és egyházi zenei világából merít (skót, ír, breton, német, szefárd zsidó, kasztíliai, francia, provanszál, katalán). Vannak líraibb hangvételű, többnyire furulyán, hegedűn, citerán, cisteren, előadott, de kifejezetten dinamikus, pl. dudákkal, sípokkal, tamburával, kobozzal, valamint dobokkal megszólaltatott darabok is.

A zenekar tagjai:
Dickmann Roland (középkori duda, középkori síp, blolkflöte, moldvai furulya, ír furulya, ütőhangszerek, ének)
Kiss Ernő (cister, tambura)
Fábi János (hegedű, brácsa, középkori síp)
Okos Gergő (dobok, ütőhangszerek)
Szalma László (koboz, citera, középkori síp, ének)

Honlap: http://www.bordosarkany.hu/hu/
Facebook: https://www.facebook.com/bordosarkany/