Programok

  • Negyedik adventi hétvége
    december 22. – 24.
December 22.

19:00 Cimbaliband
December 23.

11:00 Folk eDéNY zenekar
19:00 Kozma Orsi Quartet
Bátorság péntek

Bátorság péntek

gyerekek a gyerekekért – jótékonysági színházi est

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulóinak előadása a daganatos és leukémiás gyerekek érdekeit képviselő Érintettek Egyesület támogatására

2016. december 2. péntek 16 óra

Városháza park – Üvegház

A Szabad Tér Színház szervezésében az idei évben is több jótékonysági gyűjtés és esemény valósul meg Budapest legcsaládiasabb és legjótékonyabb karácsonyi rendezvényén a Városháza parkban. A 2016-os adventi vásár kiemelt támogatottja a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulását támogató Érintettek Egyesület.
Az érintett szülőkből, családtagokból és szakemberekből álló civil szervezet legújabb vállalkozása a Bátorságlánc-projekt, melynek célja, hogy a hosszú – nagyjából másfél év alatt több száz – gyógykezelés minden állomásán egy-egy egyedi bátorsággyönggyel gazdagítsa a gyermekek szimbolikus bátorságláncát, amely végig kíséri őket a nehéz úton. A hétféle részkezelés mindegyike hét különböző fajta gyöngyöt jelent. A kezelés végével az immár több méter hosszú láncból egy olyan emlék lesz, amelyből az életük további nehéz időszakaiban is erőt meríthetnek.
A Bátorság péntek rendezvényünk alkalmával szeretnénk felhívni a figyelmet a nemrég megalakult egyesület működésének fontosságára, valamint egy nyolcadik fajta gyöngyöt ajánlunk fel a beteg gyerekeknek: a közösségi összefogás és odafigyelés gyöngyét.

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium végzős színész osztályának tanulói az ünnepvárás jegyében állították össze versekből, dalokból és kisebb produkciókból álló műsorukat, ezzel járulva hozzá szimbolikus, közösségi eseményünkhöz.

Az osztály művészeti vezetője: Pallagi Ákos. A rendezvényen az Érintettek Egyesület képviselőivel is alkalom nyílik a találkozásra.

Az Érintettek Egyesületről bővebben: http://www.erintettek.hu/index.php/hu/
Facebook: https://www.facebook.com/ErintettekEgyesulet/